Synchroniseren

Mijn motor loopt beroerd!, ik krijg hem niet goed afgesteld!?

Het afstellen van de motor is de kroon op het werk. Als de motor niet lekker afgesteld wil worden, geeft dat aan dat er nog ergens een probleem zit..

Naast verkeerde afstelling zijn de meest voorkomende oorzaken van niet lekker lopen: Vervuilde carburatie, verstopt luchtfilter, uitgedroogde inlaatrubbers/pakkingen en daardoor valse lucht. Lekkende bougiekabels/doppen.

Zijn bovenstaande problemen uitgesloten en klinkt de motor op stationair toerental nog steeds als een bak met spijkers, dan moet er gesynchroniseerd worden!

Synchroniseren is het gelijkstellen van het vacuum van de carburateurs op de inlaatpoort. Gelukkig hoeven we het niet op gevoel te doen en is er een schitterend apparaat dat perfect het vacuum meet van de 4 afzonderlijke carburateurs op de Honda CB Four.

vacuum3

vacuumzoom

Wanneer de 4 cilinders een gelijk mengsel krijgen zal de motor een stuk stiller, beter en zuiniger gaan draaien. Synchroniseren heeft pas nut, wanneer alle andere mogelijk problemen zijn uigesloten. Wanneer de motor niet gesynchroniseerd wil worden, zal er eerst ultrasoon gereinigd moeten worden.