Hans

Toen mijn motorvrienden en ik in 1970 voor het eerst tegen een stralende, nieuwe cb750 liepen, hebben we daar lang en kwijlend om heen gedraaid. Wel vier cilinders….dat was nog nooit vertoond. En het voor die tijd forse aantal van 750 cc’s!

Helaas konden wij die niet betalen en reden we weer verder op onze ouwe twee-pitters, waaronder mijn BMW R50 (nu ook een erg gewilde klassieker, toen een ouwe motor). Ook in die tijd kon ik niet met mijn vingers en sleutels van die motoren afblijven en haalde ik alles uit elkaar. En ja, ze gingen ook weer in elkaar.

Na 35 motorloze jaren besloot ik na mijn vervroegd pensioen dat er weer een motor moest komen en voor welk type stond ik indertijd te kwijlen?? Inderdaad, nu heb ik een mooie 750k2 candy gold. En ook die heeft al snel kennis gemaakt met mijn sleutelwoede.

Inmiddels heb ik alweer diverse CB Fours onder handen gehad en tot de laatste schroef gerestaureerd in een steeds nauwere samenwerking met Marc cq. Blauweplaat Motoren.

Restaureren is een liefhebberij van me. Ik kan ervan genieten als er na veel werken, poetsen, polijsten en improviseren weer een prachtig glimmende machine als nieuw naar buiten rolt met een soepel brommende motor.
En…omdat het liefhebberij blijft, hoef ik niet op een uurtje te kijken, dus ook de minder voor de hand liggende hoekjes krijgen alle aandacht.

 

Terug naar Team